Komende uit een oud schippersgeslacht vormen water, boten en al wat daarmee te maken heeft voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Vanaf mijn jeugd heb ik mij bezig gehouden met tekenen en schilderen.
Na de middelbare school moest ik kiezen voor een toekomst als kunstschilder of een "vak leren". Mijn keuze viel toen op een studie aan de HTS voor elektronica te Hilversum.
Tijdens mijn werkzaamheden daarna, ben ik echter het schilderen trouw gebleven en volgde ik privé-lessen bij diverse bekende kunstenaars, onder andere Joop Liesker, Toon Gerritsen, Jan Cuppen, welke ook docent waren aan de leraren opleiding in Tilburg.
In 1983 heb ik mijn werkzaamheden om gezondheidsredenen moeten halveren waardoor ik weer meer tijd had om te schilderen.
Sinds 1988 heb ik mijn werk geheel moeten stoppen en ben ik dagelijks, voor zover mijn gezondheid het toelaat, bezig met schilderen.

Als kunstschilder en natuurliefhebber laat ik mij graag inspireren door het Bossche Broek. Meerdere malen per week ben ik in dit zeer gevarieerde natuurgebied te vinden en ik heb er vele tientallen aquarellen en  olieverfschilderijen gemaakt.

•Wanneer u belangstelling heeft om het werk van Wim te bezichtigen, dan kunt u altijd een afspraak maken voor een bezoek aan zijn atelier.

•Portretschilderijen van uw kind of partner worden gemaakt in opdracht.

•Het werk van Wim Savelkouls is aangekocht door diverse gemeenten en instellingen.

•"Een voorjaarslandschap in Aquarel" is een instructiefilm aquareltechniek die op dvd verkrijgbaar is voor 24,50 Euro.

 

Wim Savelkouls

Kunstschilder:
Landschappen, bloemstillevens en portretten

Adriaan Poortersstraat 41
5262 TH Vught
Tel:073-6563553
Geboren in 1941 te Ravenstein

Welkom op de internetsite van de kunstschilder Wim Savelkouls.

Stuur mij e-mail


Schilderen is voor mij de natuur

De natuur is voor mij schilderen